Leeswijzer

Veel informatie over het Nuts initatief is via deze website te vinden, maar we willen het jou als lezer natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken. Mocht je nog niks of heel weinig weten over Nuts, volg dan deze leeswijzer.

Inleiding in Nuts

1) Tim legt in deze video uit waarom Nuts er is en welk probleem het wil oplossen:

2) Lees het position paper. Daarmee krijg je een beter beeld bij de aanleiding voor het ontstaan van Nuts.

3) Lees het manifest. Hierin staan acht leidende uitgangspunten die zeer belangrijk zijn binnen Nuts. Op basis van deze uitgangspunten verenigen we de betrokken partijen en hebben we een technisch kompas voor de software die we nodig hebben.

4) Steven legt in deze video uit hoe internet, zorginfrastructuur en Nuts zich tot elkaar verhouden:

5) Wellicht heb je na het lezen en kijken nog een aantal vragen. De meest voorkomende hebben we alvast voor je beantwoordt op onze Q&A pagina.

6) Luister de Going Nuts podcasts voor een verdieping per onderwerp.

7) Meld je aan voor het Nuts nieuws en volg ons op Twitter. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang je uitnodigingen voor bijeenkomsten die we organiseren.

Verdieping voor softwareleveranciers

Op onze Read the Docs omgeving (in het Engels) is alle actuele documentatie te vinden. Om te starten is het goed om de high level architecture te bekijken.

Ga naar onze GitHub pagina om direct met de software aan de slag te gaan. Op de eerder genoemde Read the Docs omgeving staat een startgids om je op weg te helpen.

Sluit een keer aan bij de Nuts maandmeeting. Tijdens deze 4-wekelijkse meetings delen we actuele ontwikkelingen, zowel op technisch als organisatorisch vlak. Zie de kalender voor tijden en locaties.

Nog meer Nuts?

Krijg je maar niet genoeg van alles wat we delen en wil je nog meer weten? Kijk dan gerust eens op onze publieke Google Drive met meer informatie over het initatief en de stichting. Zo kan je hier bijvoorbeeld presentatie bestanden vinden, die je kunt gebruiken om Nuts uit te leggen aan anderen.

Ook kan je op ons YouTube-kanaal alle video’s vinden die we tot nu toe hebben gemaakt. Bijvoorbeeld de opnames van alle online community meetings die hebben plaatsgevonden.

Ontbreekt er nog informatie die je had verwacht te vinden? Laat het ons dan weten: info@nuts.nl